Texelse huisartsenzorg en apotheek in coronacrisis

In verband met de ontwikkelingen rondom het Coronavirus zal de huisartsenzorg op Texel tot nader order op een andere manier worden ingericht. Het doel is om op die manier vat te houden op de epidemie die ongetwijfeld ook Texel zal treffen. Dit zijn de maatregelen die zijn afgesproken:

  • Alle huisartsenpraktijken blijven open voor essentiële zorg. Dat wil zeggen dat telefonisch door de assistente zal worden beoordeeld of klachten zo urgent zijn dat praktijkbezoek nodig is of dat kan worden volstaan met een telefonisch consult. Het is niet mogelijk zelf naar de praktijk te komen, u wordt altijd verzocht eerst telefonisch contact op te nemen.
  • Indien u klachten heeft van hoesten en/of benauwdheid waarvoor u onderzoek van een arts noodzakelijk acht, belt u eerst met de assistente van uw eigen huisartsenpraktijk.
  • Wij verzoeken patiënten die op het spreekuur komen buiten of in de auto te wachten tot u aan de beurt bent, dit om samenzitten in de wachtkamer te voorkomen.
  • Mensen met luchtwegklachten verzoeken wij NIET de apotheek te betreden. Bij deze patiënten zal de medicatie worden thuisbezorgd.
  • Mocht u twijfelen of u met uw vraag of klacht een huisartsbezoek nodig is, kijk dan eerst op thuisarts.nl. Op deze website staan veel goede adviezen bij de meest voorkomende klachten.

GGD Coronatest

In onze praktijk is het niet mogelijk om een Coronatest af te laten nemen. Dit loopt via de GGD. U kunt contact opnemen voor een afspraak via telefoonnummer 0800-1202 of via de website www.coronatest.nl.

Bovenstaande maatregelen gelden tot nader order. Het is nog niet duidelijk wanneer we weer over kunnen gaan tot reguliere zorg.

Bloedafname bij Starlet op afspraak

Vanwege de Coronamaatregelen is het bloedprikken bij Starlet anders geregeld. U moet van te voren een afspraak maken om bloed te prikken. Dit kan via telefoonnummer 085-7736736of via de website www.starlet-dc.nl.

 

In de onderstaande afbeelding wordt e.e.a. nog voor u op een rij gezet.