Griepvaccinaties

Oproep griepvaccinatie 2020

De oproep aan ingeschreven patiënten die door de Gezondheidsraad wordt geadviseerd een gratis griepprik te halen zal dit jaar per post worden verstuurd. Medio oktober 2020 ontvangt u deze brief.

Zowel in De Cocksdorp als in Den Burg worden inloopspreekuren aangeboden. U hebt de keuze uit verschillende opties, ’s morgens, ’s middags of ’s avonds.

Het is noodzakelijk om de uitnodigingsbrief mee te nemen als u de griepprik komt halen.

Indicaties voor griepvaccinatie zijn: mensen van 60 jaar en ouder, mensen met hart- en vaatziekten, longziekten, diabetes, nierproblemen, HIV, mensen met weinig weerstand door andere ziekten of door medische behandeling zoals chemotherapie en bewoners van gezondheidsinstellingen.

Als u niet tot de doelgroep van de gratis griepprik behoort, kunt u de griepprik zelf betalen. U vaagt dan bij uw huisarts een recept voor de griepprik. U koopt het griepvaccin bij de apotheek en gaat met het vaccin naar uw huisarts. U betaalt voor het vaccin en voor het zetten van de prik. Soms vergoedt de zorgverzekering de griepprik. Vraag uw zorgverzekeraar hiervoor om meer informatie. Er zijn ook werkgevers die hun werknemers de griepprik aanbieden.

Voor meer info: www.snpg.nl